Μηνύματα για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

  • Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων,TREIS_IERARXES Νίκης Κεραμέως, για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών (ΕΔΩ) 거지키우기 게임.
  • Μήνυμα της Διευθύντριας Περιφερειακής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας (ΕΔΩ) 다운로드.
  • Μήνυμα της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας 오피스 2016 볼륨 다운로드.
    Οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες, τους οποίους η εκκλησία μας εορτάζει στις 30 Ιανουαρίου και εμείς τιμούμε σήμερα στα σχολεία μας, υπήρξαν σπουδαίοι Δάσκαλοι και Παιδαγωγοί 다운로드. Με τη ζωή και τα αξιολογότατα έργα τους προσφέρουν πολύτιμα διαχρονικά μηνύματα σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές 삼성 갤럭시 드라이버 다운로드. Αγάπησαν βαθιά το Θεό και τον Άνθρωπο, τους οποίους υπηρέτησαν με ακλόνητη πίστη και πλήρη αφοσίωση. Τη ζωή τους χαρακτήριζε πάντα η διάθεση προσφοράς και η απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων. Πρωτοπόροι όχι μόνο στην εποχή τους, αλλά και διά μέσου των αιώνων, πρεσβεύουν ιδέες που είναι ακόμη και σήμερα εξαιρετικά επίκαιρες, όπως αυτές  της ισότητας, του αδιάκριτου σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης και εργάζονται σθεναρά για να τις μετουσιώσουν σε πράξη, αναμορφώνοντας τις κοινωνικές συνθήκες της εποχής τους και δίνοντας φωτισμένο παράδειγμα στις επόμενες γενιές.
    Λάτρεις των γραμμάτων και της ελεύθερης διανόησης, συνδυάζουν με τρόπο μοναδικό και «ανοιχτό» κριτικό πνεύμα, τη γνήσια θεολογική γνώση και χριστιανική παιδεία με τη γνώση της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας και των επιστημών. Συγγράφουν έργα μοναδικής αξίας, πραγματικά πνευματικά «διαμάντια» θεολογικού, κοινωνικού και παιδαγωγικού περιεχομένου.
    Τα παιδαγωγικά διδάγματά τους, διατυπωμένα εκατοντάδες χρόνια πριν, απηχούν τις θεωρίες της σύγχρονης παιδαγωγικής και διδακτικής επιστήμης και αποτυπώνουν τη μεγάλη αγάπη και φροντίδα τους για τα ΠΑΙΔΙΑ. Δίκαια ονομάστηκαν Πατέρες των Γραμμάτων και καθιερώθηκαν ως Προστάτες των μαθητών και των  εκπαιδευτικών.
    Πραγματικά αξίζει να τους τιμούμε, να τους προβάλουμε και να τους μιμούμαστε ως πρότυπα πίστης, πνευματικότητας, σοφίας, σωφροσύνης, φιλομάθειας και ευρυμάθειας, αλλά και φιλανθρωπίας, πραότητας, μεγαλοθυμίας και αυτοθυσίας.Χρόνια πολλά σε όλη την εκπαιδευτική μας κοινότητα!Η Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης ΦωκίδαςΑμαλία Β. Παπαϊωάννου