Βιογραφικό

DIEYTHINTRIA NEOΑμαλία Β 다운로드. Παπαϊωάννου

Εκπαιδευτικός, M.Phil., M.Ed.

Διευθύντρια Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας

 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

 

Η Αμαλία Β 스윙 브라우저 다운로드. Παπαϊωάννου είναι δασκάλα με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Από  το 2020 μέχρι σήμερα υπηρετεί ως Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας 자연의 소리 다운로드.

Γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Βόλο. Κόρη του ιατρού ακτινολόγου Βασιλείου Αποστ 다운로드. Παπαϊωάννου και της Ευαγγελίας το γένος Πολύζου. Φοίτησε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, στο 2ο Γυμνάσιο Θηλέων και μετέπειτα 4ο Γυμνάσιο Βόλου 다운로드. Αποφοίτησε το 1984 με Άριστα από το 2ο Ενιαίο λύκειο Βόλου. Την ίδια χρονιά εισήχθη με πολύ καλή σειρά στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών από όπου πήρε το πτυχίο της το 1986 με Άριστα (9,56) και κέρδισε χρηματική υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ της Αγγλίας: 1) Μaster of  Education in Psychology of Education με κατεύθυνση στη διδασκαλία παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες  (1992) 2) Master of Philosophy με θέμα διατριβής: «Ενδο-υπηρεσιακή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα Ειδικής Αγωγής» (1996) -Πρωτότυπη ερευνητική εργασία υπό την εποπτεία του διεθνώς αναγνωρισμένου καθηγητή Prof. Len Barton.

Γνωρίζει άριστα (C2) Αγγλικά και Γαλλικά (κάτοχος του Diplome Superieur d’etudes francaises -Sorbone III).

Κατέχει πιστοποιητικό Β επιπέδου στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση.

Την περίοδο 1986-1989 υπηρέτησε στα Αρσάκεια και Τοσίτσεια Δημοτικά Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας στην Αθήνα.

Διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση το 1990, στη Φωκίδα. Έχει διδάξει σε ολιγοθέσια και πολυθέσια δημοτικά σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς και σε Τμήματα Ένταξης. Το διάστημα 2003-2020 υπήρξε Προϊσταμένη και Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας, το οποίο  ιδρύθηκε το 2002 κατόπιν εμπεριστατωμένης πρότασής της προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς και το νομαρχιακό Συμβούλιο, καθώς μέχρι τότε δεν υπήρχε καμία εκπαιδευτική δομή Ειδικής Αγωγής σε ολόκληρη τη Φωκίδα, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά με αναπηρίες να παραμένουν στα σπίτια τους χωρίς εκπαίδευση.

Έχει συμμετάσχει ατομικά και με τους μαθητές της σε ευρωπαϊκά προγράμματα (Comenius, Study visits-Cedefop, e-Twinning) και σε ερευνητικά προγράμματα Πανεπιστημίων.

Έχει εκπονήσει ως υπεύθυνη και συντονίστρια παιδαγωγικών ομάδων πολλά προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Μουσειακής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικά.

Ως Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας έχει επανειλημμένα εργαστεί ως επικεφαλής και συντονίστρια πολυμελών παιδαγωγικών ομάδων για την εκπόνηση καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ειδικού σχολείου σε συνεργασία με  Πανεπιστήμια, αναγνωρισμένα μορφωτικά ιδρύματα, πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς φορείς.

Επίσης έχει συντονίσει ποικίλες εθελοντικές δράσεις και συμμετάσχει με τους μαθητές και τους συναδέλφους της σε παιδαγωγικούς-καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς του Υπουργείου Παιδείας, εποπτευόμενων φορέων του, αλλά και περιβαλλοντικών- πολιτιστικών φορέων, κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις.

Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα ετήσιας, εξάμηνης και μικρότερης διάρκειας.

Έχει ασκήσει και η ίδια επιμορφωτικό έργο, ως επιμορφώτρια σε προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών.

Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε πολυάριθμα πανελλήνια και διεθνή εκπαιδευτικά συνέδρια, με εισηγήσεις που έχουν συμπεριληφθεί στα πρακτικά.

↓