Δράσεις

 

  Προκήρυξη  Καλαθοσφαίρισης Δημοτικών Σχολείων

Ενημερωθείτε (ΕΔΩ)

 

Το πρόγραμμα της κολύμβησης στο Δημοτικό Σχολείο

Πραγματοποιείται  στο Δημοτικό κολυμβητήριο  Ιτέας το πρόγραμμα της κολύμβησης στη Γ’ τάξη και όπου δύναται και στη Δ΄ τάξη των  Δημοτικών Σχολείων της περιφέρειάς μας για το σχ 다운로드. έτος 2022-23.

Το Α΄ τρίμηνο  συμμετέχουν τα σχολεία:

Τα επόμενα τρίμηνα θα ακολουθήσουν τα σχολεία:

 • 1ο Δ.Σ 그레고리오 성가. Άμφισσας
 • 3ο Δ.Σ. Άμφισσας
 • 1ο Δ.Σ. Ιτέας
 • Δ.Σ. Γαλαξιδίου

Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας στοχεύοντας στην αποφυγή του πνιγμού, την εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, την απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, την ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών, παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους 마다가스카3 더빙.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται ανά τρίμηνο και ο αριθμός τους ορίζεται σε 10-12 ανά τμήμα 쿠키요미 다운로드. Σε ειδικές περιπτώσεις (π.χ. καιρικές συνθήκες κ.ά.) δύναται να ολοκληρωθούν σε περισσότερα από ένα τρίμηνο.

1669279834722

Τα μαθήματα υλοποιούνται εντός ενός συνεχόμενου διδακτικού δίωρου. Στο διδακτικό δίωρο περιλαμβάνεται ο χρόνος μετάβασης των μαθητών/τριών από και προς το χώρο διεξαγωγής της διδασκαλίας της κολύμβησης, η χιλιομετρική απόσταση και η διάρκεια της διδασκαλίας

 


 «Άθληση κάθε μέρα, Υγεία μια Ζωή!»      

Τα Δημοτικά Σχολεία της Άμφισσας  συμμετείχαν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στον εορτασμό της 9ης Πανελλήνιας-Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με αθλητικές δράσεις και εκδηλώσεις, με σκοπό την ανάδειξη της ευεργετικής επίδρασης της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία. Ειδικότερα στην Άμφισσα το σύνθημα της αθλητικής μέρας «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» διαδόθηκε στην πόλη από τους μαθητές όλων των τάξεων των δημοτικών σχολείων της, που με μέριμνα των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής και τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών, συνδιοργάνωσαν περιπάτους στα γήπεδα και τους ανοιχτούς αθλοχώρους της πόλης, καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις με έκθεση ζωγραφικής και αθλητικά παιχνίδια στις τρεις κεντρικές πλατείες της. Πραγματική Ημέρα γιορτής που ξεκίνησε με αεροβική γυμναστική και «έκλεισε» με σύγχρονους και παραδοσιακούς χορούς.

 Συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής των σχολείων για τον άψογο συντονισμό της διοργάνωσης και  όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές!

Ευχαριστούμε το Γ.Ν. Άμφισσας για τη διάθεση  νοσηλευτριών καθώς και το Δήμο Άμφισσας για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης.

Φωτογραφικό υλικό:

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6 .
 7. 7
 8. 8

 

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022. Ενημερωθείτε (ΕΔΩ)

↓