Δράσεις

 • Προκήρυξη αγώνων Κλασικού Αθλητισμού για μαθητές Γ΄και Δ΄Δημοτικού  των Σχολείων της Δ.Π.Ε.Φωκίδας

Ενημερωθείτε  (ΕΔΩ)

 • Προκήρυξη αγώνων Πετοσφαίρισης 4Χ4 και Ποδοσφαίρου 7Χ7 μαθητών /τριών Δημοτικών Σχολείων  Δ.Π.Ε.Φωκίδας σχ.έτους 2022-23                                                                   

       Ενημερωθείτε  (ΕΔΩ)    

                                             

 •     Κλασικός Αθλητισμός Δημοτικών Σχολείων 

 

Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκαν  οι αθλοπαιδιές κλασικού αθλητισμού των Δημοτικών Σχολείων, που διοργάνωσε η Δ.Π.Ε. Φωκίδας στο Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας. Συμμετείχαν όλοι οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄ όλων των Δημοτικών Σχολείων της Άμφισσας, του 1ο Δ.Σ 다운로드. Ιτέας  του Δ.Σ Κίρρας, Δεσφίνας, Δελφών,Λιδορικίου,Γραβιάς, Πολυδρόσου, Γαλαξιδίου,Γλυφάδας, Ερατεινής και Ευπαλίου.

 

Τα σχολεία ήταν χωρισμένα σε ομίλους και οι αθλοπαιδιές πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα  από 20-2-23 ημέρα Δευτέρα έως  9-3-23 ημέρα Παρασκευή 윈도우10 어도비 플래시 수동 다운로드. Τα παιδιά πήραν μέρος στα παρακάτω αθλήματα κλασικού αθλητισμού: στους δρόμους(50 μέτρα, σκυταλοδρομία), στα άλματα(μήκος και ύψος)και στις ρίψεις (μπαλάκι 200 γραμμαρίων).

 

Σκοπός της δράσης ήταν να προάγει τον αθλητισμό και την ανάγκη άθλησης, τη χαρά της συμμετοχής, της συνεργασίας, του «ευ αγωνίζεσθαι», του συναγωνισμού με στόχο πάντα την υγεία(ψυχική, σωματική) και την δια βίου άθληση 그레고리오 성가.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές για την συμμετοχή τους  και την άψογη συμπεριφορά τους.

Ευχαριστούμε τους Διευθυντές των σχολείων που συμμετείχαν καθώς και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που βοήθησαν να υλοποιηθεί χωρίς προβλήματα και με επιτυχία αυτή η δράση 마다가스카3 더빙.

Ευχαριστούμε επίσης το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη της διοργάνωσης καθώς και τον τοπικό σύλλογο στίβου «Ηνίοχος» που βοήθησε στην υλοποίηση της δράσης με την συνδρομή του προπονητή του Καλύβα Βασίλη.

1-1-768x576

imageedit_19_6211797202-1024x768

 • 3.-768x102423
 • Προκήρυξη αγώνων Κλασικού Αθλητισμού Δημοτικών Σχολείων                                                                                                                                Ενημερωθείτε (ΕΔΩ)
 • Εγκρίθηκε η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 3η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία», για το σχολικό έτος 2022-2023  쿠키요미 다운로드. Eνημερωθείτε από το σχετικό έγγραφο του ΥΠΑΙΘ με Αρ . Πρωτ.: 693/Δ5/04-01-2023.

 

 • Εκδήλωση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο

Ολοκληρώθηκε  για το τρέχον σχ.έτος ο κύκλος μαθημάτων κολύμβησης (10 μαθήματα) από τους μαθητές της Γ΄ Δημοτικού του Δ.Σ. Δεσφίνας.

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 οι μαθητές του σχολείου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της κολύμβησης σε μια τελετή βράβευσης πήραν αναμνηστικά μετάλλια  και  βεβαιώσεις συμμετοχής  και στο πνεύμα των ημερών  μας τραγούδησαν   τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα

Την εκδήλωση  τίμησε με την παρουσία της η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας κ. Αμαλία Παπαϊωάννου που έκανε και την βράβευση των μαθητών.

IMG-ae05e34e4682d285d6d5c1991a9c53c2-V

 

IMG-e5ceeb085192d0cdcbed4bb8cc222cc3-V

 

 • Καλαθοσφαίριση Δημοτικών Σχολείων 3Χ3

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αθλητική δράση καλαθοσφαίρισης 3Χ3 που οργάνωσε η Δ.Π.Ε. Φωκίδας. Συμμετείχαν όλοι οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄ Δημοτικού όλων των σχολείων της Άμφισσας, της Ιτέας  το Δ.Σ Κίρρας, Δεσφίνας, Ερατεινής και Ευπαλίου.

Συγχαρητήρια στους μαθητές για την συμμετοχή τους  και την άψογη συμπεριφορά τους

Ευχαριστούμε τους Διευθυντές των σχολείων που συμμετείχαν καθώς και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς. Τέλος ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που βοήθησαν να υλοποιηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα (διαιτησία, συνοδεία, οργάνωση) αυτή η δράση

1671613324862

1671613065347

1671613120592

 

 IMG-9b9a934205eef36f4e54b11e2e115fcf-V

 

 

 • Προκήρυξη  Καλαθοσφαίρισης Δημοτικών Σχολείων

Ενημερωθείτε (ΕΔΩ)

 

 • Το πρόγραμμα της κολύμβησης στο Δημοτικό Σχολείο

Πραγματοποιείται  στο Δημοτικό κολυμβητήριο  Ιτέας το πρόγραμμα της κολύμβησης στη Γ’ τάξη και όπου δύναται και στη Δ΄ τάξη των  Δημοτικών Σχολείων της περιφέρειάς μας για το σχ. έτος 2022-23.

Το Α΄ τρίμηνο  συμμετέχουν τα σχολεία:

 • 4ο Δ.Σ. Άμφισσας
 • Δ.Σ. Δεσφίνας
 • Δ.Σ. Κίρρας
 • Δ.Σ. Δελφών
 • 2ο Δ.Σ. Άμφισσας

Τα επόμενα τρίμηνα θα ακολουθήσουν τα σχολεία:

 • 1ο Δ.Σ. Άμφισσας
 • 3ο Δ.Σ. Άμφισσας
 • 1ο Δ.Σ. Ιτέας
 • Δ.Σ. Γαλαξιδίου

Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας στοχεύοντας στην αποφυγή του πνιγμού, την εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, την απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, την ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών, παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται ανά τρίμηνο και ο αριθμός τους ορίζεται σε 10-12 ανά τμήμα. Σε ειδικές περιπτώσεις (π.χ. καιρικές συνθήκες κ.ά.) δύναται να ολοκληρωθούν σε περισσότερα από ένα τρίμηνο.

1669279834722

Τα μαθήματα υλοποιούνται εντός ενός συνεχόμενου διδακτικού δίωρου. Στο διδακτικό δίωρο περιλαμβάνεται ο χρόνος μετάβασης των μαθητών/τριών από και προς το χώρο διεξαγωγής της διδασκαλίας της κολύμβησης, η χιλιομετρική απόσταση και η διάρκεια της διδασκαλίας

 


 •  «Άθληση κάθε μέρα, Υγεία μια Ζωή!»      

Τα Δημοτικά Σχολεία της Άμφισσας  συμμετείχαν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στον εορτασμό της 9ης Πανελλήνιας-Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με αθλητικές δράσεις και εκδηλώσεις, με σκοπό την ανάδειξη της ευεργετικής επίδρασης της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία. Ειδικότερα στην Άμφισσα το σύνθημα της αθλητικής μέρας «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» διαδόθηκε στην πόλη από τους μαθητές όλων των τάξεων των δημοτικών σχολείων της, που με μέριμνα των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής και τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών, συνδιοργάνωσαν περιπάτους στα γήπεδα και τους ανοιχτούς αθλοχώρους της πόλης, καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις με έκθεση ζωγραφικής και αθλητικά παιχνίδια στις τρεις κεντρικές πλατείες της. Πραγματική Ημέρα γιορτής που ξεκίνησε με αεροβική γυμναστική και «έκλεισε» με σύγχρονους και παραδοσιακούς χορούς.

 Συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής των σχολείων για τον άψογο συντονισμό της διοργάνωσης και  όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές!

Ευχαριστούμε το Γ.Ν. Άμφισσας για τη διάθεση  νοσηλευτριών καθώς και το Δήμο Άμφισσας για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης.

Φωτογραφικό υλικό:

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6 .
 7. 7
 8. 8

 

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022. Ενημερωθείτε (ΕΔΩ)

↓