Εορτασμοί των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

 

Απόδοση του Εθνικού Ύμνου στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα 

 

  • «Όψεις της Ελληνικής Επανάστασης του 1821»
    Η Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμά και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Περιοχής Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνουν διαδικτυακό επιστημονικό συνέδριο
  • «Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου»:  μια Εκπαιδευτική Δράση για τις σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. 
    Η δράση απευθύνεται σε μαθητές της Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας 다운로드. Εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων με προτεινόμενη κεντρική θεματική ενότητα για το σχολικό έτος 2020-2021 «Διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Περιβάλλον – Υγεία – Πολιτισμός» 다운로드.
    Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες μπορούν να αποστείλουν  αιτήσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 23-04-2021 스윙걸즈 다운로드. Η αίτηση συμμετοχής 콜 오브 듀티 3 다운로드.
  • Κύκλος ομιλιών από το ΕΚΠΑ με τίτλο  «21 ομιλίες για το ’21».afisa-omilion
    Στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής συμμετοχής  και παρακολούθησης  του προγράμματος που προσφέρει το ΕΚΠΑ με κύκλους ομιλιών.
    Υπεύθυνη των 21 ομιλιών για το ΄21: καθηγήτρια Μαρία Ευθυμίου. Oι ομιλίες θα διεξάγονται διαδικτυακά το διάστημα από 13 Ιανουαρίου 2021 έως 10 Νοεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη, ώρα 19.00 στο σύνδεσμο https://uoa.webex.com/uoa/onstage/g.phpPRID=394a985d43411fae241576933bafbd30Για τη σύνδεση είναι απαραίτητα το ονοματεπώνυμο, email  και ο κωδικός 1821. Το πρόγραμμα των ομιλιών και  η πρόσκληση από την Π.Δ.Ε. Στερεάς Ελλάδας.

 

  • Περιφερειακός  Μαθητικός  Διαγωνισμός  με τίτλο :
    «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821»
    Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας (διά της ΣΕΕ Αειφορίας) και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας (διά των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων) συνδιοργανώνουν μία εκπαιδευτική δράση στο πλαίσιο Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού  με τίτλο«200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821».  

    Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, ΓΕΛ – ΕΠΑΛ & ΣΜΕΑΕ της  Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ενασχόληση των μαθητών με την ιστορία και τα μνημεία της ιδιαίτερης πατρίδας τους, η καλλιέργεια ιστορικής μνήμης και ιστορικής συνείδησης των μαθητών και η σφυρηλάτηση δεσμών & αγάπης για την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Δηλώστε συμμετοχή έως και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021.

Ο διαγωνισμός  και η αίτηση συμμετοχής .

 

  • Πώς θυμόμαστε την Επανάσταση του 1821; Μια σχολική δράση τοπικής ιστορίας
    Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) 1821_SCHOOLS-LOGO-300x133Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, διοργανώνει Τηλεημερίδα με θέμα:

 

«Πώς θυμόμαστε την Επανάσταση του 1821; Μια σχολική δράση τοπικής ιστορίας». Η Τηλεημερίδα απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 03 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 18:00Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην εκπαιδευτική δράση μπορούν να ενημερωθούν και να δηλώσουν συμμετοχή (ΕΔΩ)

Η Πρόσκληση  και το Δελτίο Τύπου .

 

  • Πανελλήνιος Σχολικός  Διαγωνισμός Εφημερίδας  εγκεκριμένος από το ΥΠΑΙΘ «1821-2021:  Αγγίζοντας τα ίχνη μιας Επανάστασης … »
    Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων (Ε΄ και Στ΄ τάξης), Γυμνασίων και Λυκείων (όλων των τύπων και όλων των τάξεων), καθώς και Σχολείων Ειδικής Αγωγής, όλης της χώρας.
    Υποβολή αιτήσεων έως 2 Νοεμβρίου 2020. 

 

Η Πρόσκληση  , η έγκριση από το ΥΠΑΙΘ και η Αίτηση συμμετοχής.

 

  • Προγραμματισμός εκπαιδευτικών δράσεων των σχολικών μονάδων Π.Ε. για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ.
↓