Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας

 • Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας κ. Αμαλία Β. Παπαϊωάνου επισκέφθηκε με τον συνάδελφο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας κ. Κων/νο Δούνα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδας κ.κ. Θεόκτιστο, και συζήτησαν μαζί του για το πλαίσιο συνεργασίας, καθώς και για θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση και τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα μέσα στην οποία μεγαλώνουν τα παιδιά και οι νέοι μας 바람의나라 불홍서버. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε και πάλι τη μεγάλη αγάπη του για τους μαθητές μας και το βαθύ σεβασμό του για τους εκπαιδευτικούς και για το δύσκολο έργο που επιτελούν. Όντας και ο ίδιος εκπαιδευτικός, με 25ετή υπηρεσία, νιώθει ιδιαίτερη εγγύτητα με τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενδιαφέρεται για τα ζητήματα που την απασχολούν και αγωνιά για τα προβλήματά της. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο για τη ζεστή φιλοξενία στο γραφείο του, την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε, τις ευχές του και την προθυμία και αμεσότητα με την οποία πάντα ανταποκρίνεται στα αιτήματά μας 징기스칸4 다운로드.

  μητροπολίτης

 • Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας κ. Αμαλία Β. Παπαϊωάνου είχε μία ιδιαιτέρως γόνιμη συνάντηση με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Τοπάλη στο γραφείο του, μετά από αίτημά της. Συζήτησαν θέματα που αφορούν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενημερωτικών δράσεων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην πρόληψη περιστατικών παραβατικής συμπεριφοράς ανηλίκων μαθητών, καθώς και το ζήτημα εποπτείας των εξωτερικών χώρων των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Φωκίδας 다운로드. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αστυνομικό Διευθυντή και δι’ αυτού όλους τους αστυνομικούς μας για την ουσιαστική συνεργασία τους και τις σημαντικές υπηρεσίες που παρέχουν.

   

  αστυνομία τελικό

 • Ανακοίνωση Δ.Π.Ε. Φωκίδας για τη συμμετοχή στις επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 1821. 

  25-03-2024

  Σημαντική κινητήριος δύναμη για την Έναρξη, αλλά και για τη συνέχιση του Μεγάλου Αγώνα του Γένους υπήρξε η Παιδεία, η εκπαίδευση των επί 100ετίες σκλαβωμένων Ελλήνων 다운로드.

              Από το Κρυφό Σχολειό μέχρι τη Νομική Διάταξη της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος (Σάλωνα 15-11-1821) που ορίζει τον Άρειο Πάγο υπεύθυνο για τη δημιουργία και εποπτεία των Σχολείων, κι αργότερα την δεδηλωμένη πεποίθηση του Αδαμάντιου Κοραή (1822 επιστολή προς Ιω. Βαρβάκη) «τώρα μάλλον έχομεν χρείαν Παιδείας δια να καταλάβωμεν και να ενεργήσωμεν όσα μέσα είναι αναγκαία εις την φύλαξιν της ελευθερίας» και στη συνέχεια μέχρι την Απελευθέρωση και τη σύσταση του Ελληνικού Κράτους, η Εκπαίδευση, οι Δάσκαλοι, τα Σχολεία πρωταγωνιστούν στη διαμόρφωση της Ιστορίας, στη γέννεση και την πορεία του Ελληνικού Έθνους.

               Φέροντας την τιμητική ιστορική μνήμη η σύγχρονη εκπαιδευτική κοινότητα τιμά σήμερα (ως οφείλει) με ιδιαίτερο σεβασμό και αγάπη τη μνήμη των γνωστών, αλλά και των αφανών προγόνων Ηρώων πολεμιστών, ιερωμένων, διδασκάλων, ανδρών, γυναικών και παιδιών που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν «για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την Ελευθερία» 다운로드.

               H Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, κ. Αμαλία  Παπαϊωάννου είχε την τιμή να εκπροσωπήσει τη Διεύθυνση στις επετειακές εκδηλώσεις, στις 24 Μαρτίου στην ιστορική Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Παρνασσίδος (24-3-1821 αρχή της επανάστασης στη Ρούμελη με τις ευλογίες του Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα) και στην Άμφισσα ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, τις μαθήτριες και τους/τις εκπαιδευτικούς των σχολείων μας που παρέλασαν με περισσή λεβεντιά και περηφάνεια! Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821! Τιμή και δόξα στους Αγωνιστές του 1821 που μας χάρισαν την ελεύθερη Ελλάδα και χρειάζεται να εμπνέουν τους δικούς μας αγώνες σήμερα!

IMG_4357  IMG_4359   IMG_4358

 

IMG_4356  IMG_4360

 

IMG_4361...  IMG_4362...

 

 • Ανακοίνωση της Δ.Π.Ε. Φωκίδας για το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Άρτααρτα

  Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας συμμετείχε στις εργασίες του 1ου  Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της ΔΙ.Π.Ε. Άρτας «Καινοτομία- Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση στον 21ο αιώνα» που διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία στις 15 και 16 Μαρτίου στην Άρτα.Η Διευθύντρια της Δ.Π.Ε. Φωκίδας κ. Αμαλία Παπαϊωάννου συμμετείχε, κατόπιν τιμητικής πρόσκλησης, ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Συνεδρίου και ως εισηγήτρια σε συνεργασία με την κ. Αγγελική Ταλαμάγκα, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ79, αποσπασμένη στη Δ.Π.Ε. Φωκίδας, με την εισήγηση «Ζητήματα Συμπερίληψης μαθητών Ρομά και καλές πρακτικές της Δ.Π.Ε. Φωκίδας». Με εισήγηση επίσης συμμετείχε η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ.Π.Ε. Φωκίδας, κ. Αθηνά Καστανά, με θέμα: «Η διαχείριση και βελτιστοποίηση συμπεριφορών στη Δημόσια Διοίκηση με τη μεθοδολογία του coaching».Η Διευθύντρια της Δ.Π.Ε. Φωκίδας απέστειλε συγχαρητήρια/ευχαριστήρια επιστολή στην Διευθύντρια Εκπαίδευσης και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Κλεοπάτρα Βασιλείου, συγχαίροντας τους/τις συνεργάτες/ιδες της για την εξαιρετικά επιτυχή διοργάνωση και ευχαριστώντας τους για την απαράμιλλη φιλοξενία, δεδομένου  ότι όλοι οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο είχαμε την εξαιρετική ευκαιρία να απολαύσουμε ένα διήμερο γόνιμου επιστημονικού διαλόγου, ανταλλαγής ιδεών, πληροφοριών, καινοτόμων πρακτικών και σύσφιξης σχέσεων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας από όλη την Ελλάδα.Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες στο έργο της Δ.Π.Ε. Άρτας!

IMG_4376   IMG_4363    IMG_4364

 

IMG_4365    IMG_4367  IMG_4369

 

IMG_4371    IMG_4373

 

 • Ετήσιο Συνέδριο των Ενήλικων Στελεχών της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας. 

  Ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά να παρευρεθώ και να απευθύνω χαιρετισμό εκ μέρους της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Φωκίδας στο Ετήσιο Συνέδριο των Ενήλικων Στελεχών της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας που έγινε στην Άμφισσα. Τους ευχαριστώ για την πρόσκληση και τους συγχαίρω για την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό με την οποία υπηρετούν τον Προσκοπισμό και τις αξίες του. Ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη, η ομαδικότητα, η ανιδιοτελής προσφορά στο άτομο και στο σύνολο, η δημιουργικότητα, η υγιής αυτονομία και ανεκτικότητα, η ανθεκτικότητα, η προσαρμοστικότητα, είναι κάποιες από τις αξίες και τις δεξιότητες που καλλιεργούνται στις ομάδες των Προσκόπων και διαπιστώνουμε ότι μεταλαμπαδεύονται και μέσα στη σχολική μας κοινότητα από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας που είναι μέλη των ομάδων αυτών. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στις δράσεις τους και στην σημαντική κοινωνική προσφορά τους!

   

  IMG_4142 mikri

 • Ενημερωτική συνάντηση Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας και Σ.Ε. Νηπιαγωγών με γονείς του Νηπιαγωγείου Δεσφίνας με θέμα «Ομαλή μετάβαση των νηπίων στην Α΄ Δημοτικού». 

  Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και ώρες 18:00-21:00 πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιμορφωτική συνάντηση για τους γονείς και κηδεμόνες των νηπίων του Νηπιαγωγείου Δεσφίνας με θέμα την ομαλή μετάβαση των νηπίων στην Α΄ Δημοτικού. Στην ενημέρωση συμμετείχαν η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, κ. Αμαλία Β. Παπαϊωάννου, η Συμβούλος Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών Φθιώτιδας και Φωκίδας, κ.  Μαρία Σταθούλη, η οποία ενημέρωσε διεξοδικά τους ενδιαφερόμενους, καθώς  και οι νηπιαγωγοί της σχολικής μονάδας, Κατερίνα Σκαντζή και Παρασκευή Καλύβα.

   

  IMG_4107 mikri

↓